Cu toţii ştim cum e să te deplasezi dimineaţa devreme la un laborator, apoi să aştepţi cine ştie cât până când îţi vine rândul. Totuşi recoltarea probelor biologice e inevitabilă, având în vedere că stă la baza analizelor medicale; şi atunci, ce poţi să faci? Poţi să-ţi descarci aplicaţia Beesers din App Store sau Google Play! Află mai jos ce analize la domiciliu poţi comanda prin intermediul platformei Beesers:
Recoltarea exudatului nazo-faringian la domiciliu
Prelevarea se face cu un tampon umezit, care e introdus în nară până când atinge peretele din spate al nazo-faringelui. Recoltarea de exudat nazo-faringian la domiciliu se programează în timpul dimineţii. Nu mânca, nu bea, nu mesteca gumă, nu fuma şi nu te spăla pe dinţi înaintea recoltării exudatului nazo-faringian la domiciliu.
Analize de sânge la domiciliu
Cele mai multe analize de biochimie sau imunologie se realizează pe baza probelor de sânge. Este important să nu consumi altceva decât apă cu 10-12 ore înaintea recoltării analizelor de sânge la domiciliu, pentru că ingerarea de alimente va influenţa rezultatul analizelor. De asemenea, pentru unele analize e recomandat să nu consumi alcool cu 24 de ore înainte. Cel mai bine e ca atunci când ai solicitat recoltarea probelor de sânge la domiciliu să întrebi prin chat care sunt recomandările de care trebuie să ţii seamă.
Analize de urocultură la domiciliu
Probele biologice pentru urocultură se recoltează direct în recipientul în care vor merge la laborator. Prelevarea se face fie de dimineaţă, fie la 4 ore de la ultima urinare. Chiar dacă ai acasă un recipient pentru urocultură, nu trebuie să efectuezi recoltarea înainte de venirea asistentului solicitat prin Beesers: probele pentru urocultură recoltate la domiciliu trebuie să ajungă la laborator în maxim o oră de la prelevare.
Recoltarea probelor de urină prin montarea unei sonde la domiciliu
În situaţia în care pacientul are probleme în a urina, fie în urma unei retenţii ori a unei intervenţii chirurgicale, recoltarea probelor biologice la domiciliu se poate realiza prin montarea unei sonde, care e introdusă prin uretră şi până în vezica urinară. Procedura e disponibilă atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.
Analize ale secreţiilor din plăgi la domiciliu
Puroiul – secreţie a plăgilor infectate – poate fi recoltat la domiciliu pentru a fi supus analizelor de laborator. Recoltarea secreţiilor din plăgi la domiciliu se face fie cu un tampon de vată, fie prin aspiraţie cu o seringă sterilă.
De ce să foloseşti Beesers atunci când ai nevoie de analize la domiciliu?
Beesers este o aplicaţie care îşi propune să aducă serviciile medicale direct la tine acasă. Pe platforma Beesers sunt înscrişi medici şi asistenţi profesionişti: nu pierzi aşadar nimic din calitatea serviciului medical, dar câştigi mult la capitolul comfort psihic.
Fără amânări, fără timp pierdut. Specialistul ales din platforma Beesers va veni la tine acasă în ziua şi în intervalul orar stabilit.
Beesers este simplu de folosit şi accesibil de oriunde. Chiar dacă nu eşti fizic alături de cei dragi, te poţi asigura că au parte de o îngrijire medicală corespunzătoare.
Prin Beesers, poţi comanda analize la domiciliu pentru pacienţii netransportabili.
În aplicaţia Beesers, secţiunea Istoric, vei putea ţine o evidenţă clară a analizelor la domiciliu pe care le-ai solicitat.
Efectuând analizele la domiciliu cu Beesers reduci contactul cu alţi pacienţi, minimizând astfel posibilitatea infecţiilor nosocomiale.
Cum soliciţi serviciul de analize la domiciliu?
Descarcă aplicaţia Beesers, creează-ţi un cont şi caută în lista de produse medicale analize la domiciliu. Alege ora la care poate veni profesionistul disponibil în zona ta. După acceptarea rezervării, în mesageria directă cu specialistul medical vei putea să transmiţi tipul de analize pentru care soliciţi recoltarea. Specialistul va trimite apoi costul analizelor solicitate, pe care îl vei putea accepta direct din fereastra de chat. Rezultatele analizelor medicale îţi vor fi transmise pe mail de clinica/laboratorul de care aparţine specialistul care ţi-a recoltat probele biologice.
Întrebări frecvente despre analizele la domiciliu
Î: Cine se deplasează pentru analizele la domiciliu?
R: În platforma Beesers sunt înscrişi doar medici şi asistenţi profesionişti; oameni care lucrează atât în spitale, cât şi în clinici.
Î: Trebuie să cumpăr recipient pentru a putea beneficia de analize la domiciliu?
R: Preţurile afişate în aplicaţie includ materialele consumabile (recipient, tub de transport, tampon de vată, seringă şi ac).
Î: Cu cât timp înainte pot să programez analizele la domiciliu?
R: Programările se pot face pentru următoarele 30 de zile, luând în considerare disponibilitatea specialistului selectat.
Î: Cum pot să comunic cu cel care mă va ajuta cu setul de analize la domiciliu?
R: Un serviciu de chat va deveni disponibil imediat ce solicitarea ta a fost acceptată. Chatul va rămâne activ 15 minute după închiderea comenzii.
Î: Asigurarea medicală nu acoperă costul pentru analizele la domiciliu?
R: Beesers este un intermediar între tine şi specialiştii de care ai nevoie. Platforma nu are nicio relaţie stabilită cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Î: Dacă solicit un set de analize la domiciliu pentru un alt membru al familiei, cum va fi achitat serviciul?
R: Plata se face cu cardul, direct în aplicaţia Beesers. Persoana pentru care ai solicitat analizele nu va avea nimic în plus de plătit. Aplicaţia va memora plăţile pe care le-ai efectuat, vei putea aşadar să le monitorizezi cu uşurinţă.
Î: Cum îmi pot spune părerea despre specialistul cu care am colaborat?
R: După încheierea recoltării de probe biologice la domiciliu, trebuie să-i dai o notă specialistului cu care ai colaborat înainte de a putea efectua o nouă programare. Evaluarea făcută de tine va ajuta alţi utilizatori să aleagă cei mai buni specialişti disponibili pentru un serviciu.
Dacă ai alte întrebări despre recoltarea de analize la domiciliu, nu ezita să ne contactezi!