Comunicativă, răbdătoare, altruistă; aşa ar arăta rezultatul unui test de personalitate pentru Anişoara Mihai, consultant de alăptare acreditat internaţional.
„Zi de zi mă distrez cu bebeluşi; îi ajut să aibă cel mai sănătos start în viaţă”, îşi descrie aceasta meseria. Cei care o cunosc îi reproşează din când în când o doză de idealism, dar acest gen de critică nu-i afectează optimismul.
„Nu am simţit niciodată că idealismul m-a dezavantajat. Sunt foarte atentă la nevoile celor din jur, dar la ceea ce cred despre mine, nu. Eu ştiu cine sunt, îmi ştiu principiile şi valorile”, spune Anişoara.
Oferă informaţii şi demolează mituri, dar mai presus de toate e sprijin emoţional; e punctul stabil de care mămicile au nevoie într-o perioadă de vulnerabilitate, când presiunile şi sfaturile în exces le transformă în frunze în bătaia vântului:
„Unor mămici le spun cei din jur că nu au lapte bun; altele cred că un copil trebuie să fie alăptat odată la 3 ore, sau că trebuie să i se dea apă după alăptare. Din păcate mămicile sunt supuse la presiuni din toate părţile, dar oricum sunt într-o perioadă foarte vulnerabilă, pot avea tot felul de căderi din cauza celor din jur. De aceea e bine că apelează la noi, care le dăm informaţii corecte şi o anumită trasabilitate”, consideră Anişoara Mihai.
A fost sociolog şi avea succes în ceea ce făcea, dar nu a fost suficient. Anişoara şi-a dorit un impact direct asupra vieţii celor din jur și, odată cu noua direcţie de carieră, a trebuit să înveţe o altă măsură a reuşitei profesionale:
„Am ales profesia aceasta cu sufletul. M-a atras modul de comunicare cu mămicile şi faptul că puteam să fiu realmente de ajutor, că influenţez viaţa cuiva la modul cel mai sincer. Acum reuşitele le văd altfel, zilele cele mai bune sunt cele în care primesc mesaje de mulţumire. E foarte emoţionant să simţi că ceea ce faci e bine, iar bebeluşii îţi dau o energie extraordinară”, mărturiseşte Anişoara Mihai.
Consideră că asistenţa la domiciliu e un avantaj pentru confortul mamei, care nu e asaltată de stimulii unui mediu străin cum e maternitatea. Dar chiar şi acolo, îşi dă seama că o parte importantă a intervenţiei ei este să asculte:
„Fiecare are o poveste, fiecare reacţie este generată de ceva. Te poţi simţi copleşită de responsabilitate, mai ales că noi, mamele, ne dorim ca totul să fie perfect, ne dorim să fim considerate de ceilalţi ca fiind mame bune. E important să ştim care sunt aşteptările reale, iar un pic de sprijin în identificarea lor nu strică”, este de părere Anişoara.
Pe Anişoara Mihai o puteţi găsi printre consultanţii înscrişi în platforma Beesers; sau, cine ştie, poate că la un moment dat şi pe rafturile unei librării:
„Aş vrea să acumulez cât mai multă experienţă; iar când mă simt pregătită, să împărtăşesc şi altora, poate chiar să scriu despre asta”, spune Anişoara Mihai, Consultant de Alăptare acreditat internațional