Când ai palpitaţii inima bate accelerat, atât de violent încât resimţim bătăile până în gât. Palpitaţiile nu sunt de obicei grave, dar trebuie să verificăm dacă nu sunt rezultatul unui ritm cardiac anormal sau al unei aritmii:
Simptome
Palpitaţiile se manifestă ca o senzaţie neplăcută, în care inima bate prea tare sau prea repede. Reprezintă de obicei un răspuns la o situaţie de anxietate sau stimulare excesivă. Se consideră normal ritmul cardiac situat între 60-100 de bătăi pe minut.
Cauze pentru palpitaţii
Apar ca reacţie la stres şi sunt frecvente în atacurile de panică. Sunt favorizate de consumul de cofeină, alcool şi droguri, dar şi de exerciţiile fizice prea intense. În plus, există condiţii care influenţează recurenţa palpitaţiilor, cum ar fi aritmia, hipertiroidismul, anemia, disfuncţia valvei cardiace, hipoglicemia sau o anomalie electrolitică.
Palpitaţiile trebuie să fie monitorizate, pentru că pot fi semnul unor afecţiuni precum boala arterială coronariană, probleme ale valvei mitrale, cardiomiopatia sau alte probleme structurale ale inimii, prezente de la naştere. Inhalatoarele pentru astm, antihistaminicele, antidepresivele, dar şi unele antibiotice pot declanşa palpitaţii.
Monitorizarea palpitaţiilor e importantă pentru evitarea unor complicaţii grave, precum accidentul vascular cerebral, fibrilaţia, tahicardia sau leşinul.
Prevenţie şi tratament pentru palpitaţii
Pe lângă evitarea consumului de stimulante, reducerea stresului şi introducerea în programul zilnic a exerciţiilor fizice de intensitate moderată, este necesară tratarea condiţiei preexistente pentru reducerea palpitaţiilor. Dacă ai întrebări despre acest simptom, specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.
Ce primești în CHAT MEDICAL:
- Răspuns la simptome în regim de urgență;
- Recomandări medicale;
- Sfaturi de tratament;
- Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;
- Analiză sumară a documentelor medicale.
Ce primești în APEL VIDEO:
- Consultație sumară cu medic de specialitate (15 minute);
- Recomandări medicale;
- Scrisori medicale;
- Sfaturi de tratament;
- Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.