Logo Revista Biz Logo wall-street.ro Logo Startup Cafe Logo Ziarul Financiar Logo Stirile ProTV Logo Apropo.TV Logo HotNews Logo ZF Corporate.ro Logo economica.net Client 8

Telemedicină

Telemedicina – medicina viitorului

Telemedicina înseamnă furnizarea de servicii medicale la distanță, folosind inovația tehnologică în comunicații, în situații în care cadrul medical și pacientul se află în locații diferite. Aceasta presupune transmiterea în condiții de siguranță a informațiilor medicale, sub formă de text, sunet, imagine pentru evaluarea, diagnosticarea, tratarea și urmărirea pacienților.

Serviciile medicale la distanță sau telemedicina reprezintă o îmbunătățire a accesului la servicii medicale pentru persoanele care nu se pot deplasa la medic din cauza unui mediu fizic inaccesibil sau din dorința de a utiliza timpul mai eficient. Dacă pentru vârstnici și persoanele cu dizabilități deplasarea către clinică reprezintă o aventură imposibilă, pentru resursa profesională din companiile private, serviciile de telemedicină înseamnă zile de concediu neepuizate pentru deplasări la medic. Vârstnicii sau alte persoane suferind de mobilitate redusă devin consumatori de servicii medicale la distanță cu ajutorul copiilor sau aparținătorilor. Persoanele cu mobilitatea redusă cauzată de externarea din spital sau recuperarea post traumatică vor păstra contactul cu medicii de specialitate tot prin telemedicină, fiind astfel scutite de necesitatea deplasării pentru examenul clinic

Avantajele telemedicinei

  • Accesibilitate – prin folosirea serviciilor de telemedicină, se elimină două dintre principalele bariere către accesul la servicii medicale de calitate: transportul și cazarea. Folosirea telemedicinei oferă câștig de timp, confort fizic și emoțional față de vizitele medicale la spital sau clinică.
  • Siguranță – serviciile medicale la distanță protejează pacienții de expunerea la agenți patogeni
  • Acces facil la specialiști – de cele mai multe ori, o programare pentru un apel video cu un specialist medical este mai ușor și mai rapid de obținut față de o programare pentru o vizită fizică la spital sau cabinet. BEESERS este singura aplicație care oferă acces direct la medici, fără a prefiltra cerințele pacienților.
  • Costuri reduse – abonamentele de telemedicină pentru persoane fizice sau companii private completează abonamentele medicale pentru acces în clinici private. Ele înglobează servicii diverse, precum consult la distanță și vouchere pentru recoltări de analize la domiciliu, la preț mai avantajos decât prețul serviciilor achiționate separat.

Telemedicina rezolvă serviciile medicale pentru care nu sunt necesare investigații cu infrastructură de echipamente neportabile. Este soluția ideală pentru opinii secundare, sfaturi medicale și îndrumări, scrisori medicale, precum și o serie limitată de investigații pentru care pot fi utilizate echipamente portabile. Aplicația BEESERS este astăzi singurul produs tehnologic din România care oferă pacientului accesul la servicii medicale începând de la consult, până la investigații la distanță, vizită medicală la domiciliu pentru tratamente și monitorizare medicală post tratament.

Tipuri de consultații de telemedicină

În aplicația BEESERS, consultațiile la distanță prin telemedicină se desfășoară sub trei forme: sfat medical prin chat, consult prin apel video și apel video asistat.

Sfatul medical prin chat este un serviciu digital de proximitate, prin intermediul căruia pacientul primește opinii medicale sau interpretări sumare de documente, fără să fie necesară programarea unui consult prin apel video. Această funcționalitate ajută pacientul să beneficieze, în condiții de cost avantajoase, de opinii rapide, care pot rezolva probleme de urgență medicală.

Consultul  prin apel video necesită programare și se desfășoară direct în aplicație, între pacient și medic.

În cazul apelului video asistat, în situația în care medicul recomandă acest tip de investigație, un asistent medical se deplasează la domiciliul pacientului, însoțit de dispozitive medicale portabile.

Tipuri de servicii medicale asigurate prin telemedicină

  • consult medical prin apel video;
  • sfat medical de urgență prin chat;
  • ghidaj și îndrumări prin chat;
  • opinii secundare pentru investigații sau pentru rezultatele analizelor recoltate;
  • scrisori medicale;
  • rețete pentru tratamente medicamentoase;
  • recomandări de tratamente medicale;
  • recomandări de investigații medicale;
  • recomandări pentru examene medicale alternative.

Cele  mai căutate specialități medicale accesibile prin telemedicină

Aplicația BEESERS oferă acces prin telemedicină la majoritatea specialităților medicale. Specialitățile cele mai frecvent solicitate sunt: cardiologia, obstetrica, ginecologia, bolile infecțioase, hematologia, oncologia, diabet și boli metabolice, ortopedia, gastroenterologia, medicina de familie, psihiatria, pediatria, dermatologia.

Cele mai frecvente simptome pentru care pacienții apelează la telemedicină

Acnee
AcneeApare când foliculii firelor de păr se umplu cu sebum şi celule cutanate moarte. Se manifestă cel mai des la tineri, dar nu e nemaiauzit să persiste şi odată cu înaintarea în vârstă. Acneea e o condiţie inestetică, dar nu e periculoasă.
Află mai multe despre acnee
Aluniţe
AluniţeSunt foarte comune în special în copilărie, dar majoritatea se estompează de-a lungul timpului. Aluniţele sunt excrescenţe ale pielii care nu sunt periculoase, dar monitorizarea dimensiunii şi a coloraţiei lor e importantă în detectarea unui melanom.
Află mai multe despre aluniţe
Ameţeală
AmeţealăEste caracterizată de o stare de slăbiciune, de instabilitate pe picioare. Ameţeala este printre cele mai comune simptome cu care pacienţii se adresează unui medic.
Află mai multe despre ameţeală
Apnee
ApneeŢi-au spus vreodată cei din jur că i-ai speriat în timp ce dormeai? Că respiraţia ţi s-a oprit pentru secunde lungi, apoi a revenit cu un pufnet? Dacă sforăi puternic şi te trezeşti obosit chiar şi după o noapte întreagă de somn, este posibil să suferi de apnee.
Află mai multe despre apnee
Balonare
BalonareÎţi simţi stomacul prea strâns, iar când te mişti presiunea abdominală îţi provoacă durere.  Balonarea te împiedică în activităţile sociale şi îţi distrage atenţia la serviciu, dar trebuie să ştii că există soluţii.
Află mai multe despre balonare
Celulită
CelulităEste o condiţie inofensivă a pielii, atâta doar că arată neplăcut. Multă lume încearcă să scape de celulită cu masaj, exerciţii sau creme. Există şi soluţii medicale, deşi efectul lor s-ar putea să nu fie vizibil chiar de la început.
Află mai multe despre celulită
Colică biliară
Colică biliarăBila este stocată în colecist, de unde este evacuată atunci când mâncăm. Uneori însă colecistul e inflamat sau blocat cu calculi biliari, o situaţie pe care pacientul o resimte printr-o durere de tip colicativ.
Află mai multe despre colică biliară
Constipație
ConstipațieAm trecut cu toţii prin asta la un moment dat, dar e cu totul altceva când devine cronică şi persistă câteva săptămâni. Constipaţia e cu adevărat condiţia pentru care toată lumea ştie câte-un tratament, dar mult mai puţini i-ar putea numi cauzele.
Află mai multe despre constipație
Crampe menstruale
Crampe menstrualeSe manifestă sub forma unui disconfort în abdomenul inferior, care variază de la durerile uşoare şi până la cele severe, care interferează cu activităţile zilnice. Crampele sunt un simptom normal al menstruaţiei şi se ameliorează odată cu înaintarea în vârstă, dar există câteva condiţii medicale care le exacerbează.
Află mai multe despre crampe menstruale
Deviație de sept
Deviație de septSeptul nazal este un cartilaj acoperit de mucoase, situat între fluxurile de aer din cele două nări. Serveşte tot odată ca suport pentru dorsul nazal, astfel încât influenţează estetica nasului. Un sept deviat înseamnă că acest ţesut s-a deplasat într-o parte: un simptom comun, dar când deviaţia este severă, aceasta blochează o parte din nas şi cauzează dificultăţi în respiraţie.
Află mai multe despre deviație de sept
Durere de coloană vertebrală
Durere de coloană vertebralăColoana vertebrală este puternică pentru a proteja nervii, dar în acelaşi timp flexibilă, permiţând mişcarea în mai multe direcţii. Dar atunci, de ce apar durerile de spate şi ce trebuie să facem pentru a le calma?
Află mai multe despre durere de coloană vertebrală
Durere de genunchi
Durere de genunchiEste o cauză frecventă a vizitelor la medic şi afectează persoane de toate vârstele. Durerea de genunchi poate fi consecinţa leziunii unui ligament, tendon sau cartilaj, dar poate fi şi simptomul unei afecţiuni mai grave.
Află mai multe despre durere de genunchi
Durere de stomac
Durere de stomacCele mai multe dureri provenite din zona abdominală le asociem cu stomacul. Există de fapt o întreagă serie de organe de la care să provină durerea, de aceea trebuie să fim atenţi la explicaţia semnalelor care ne asaltează din zona abdominală.
Află mai multe despre durere de stomac
Durere de ureche
Durere de urecheVariază de la un disconfort uşor la o durere severă; totuşi apariţia durerii de urechi nu înseamnă în mod obligatoriu o condiţie care-ţi pune viaţa în pericol, nu trebuie făcute presupuneri înainte de a fi contactat un specialist.
Află mai multe despre durere de ureche
Durere la contact sexual
Durere la contact sexualProblemele sexuale rămân în continuare foarte private, nu ne place să le expunem şi să căutăm explicaţii. Cu toate acestea, senzaţia de durere în timpul penetrării e o problemă mai comună decât ai crede.
Află mai multe despre durere la contact sexual
Durere măsea
Durere măseaApare uneori din cauza unei iritaţii de moment, dar mult mai adesea necesită tratament. Tendinţa e să amânăm vizita la dentist cât de mult se poate, dar efectiv nu are rost, pentru că durerea de măsea nu trece nici de la sine, nici prin remedii casnice:
Află mai multe despre durere măsea
Ejaculare precoce
Ejaculare precocePoate să se manifeste în adolescenţă, încă de la primele relaţii sexuale, dar şi la bărbaţii maturi. De ce se produce ejacularea precoce şi ce se poate face în privinţa ei?
Află mai multe despre ejaculare precoce
Febră
FebrăDin întreaga paletă de reacţii de care dispune sistemul imunitar, e cel mai uşor de diagnosticat. Nu e motiv de îngrijorare pentru un adult, dar la copiii foarte mici poate semnala o infecţie serioasă.
Află mai multe despre febră
Frisoane
FrisoaneSemnalează faptul că organismul luptă împotriva a ceva, punând muşchii în mişcare pentru a creşte temperatura. Se manifestă prin tremurături, dinţi care clănţăne şi piele de găină, fiind însoţite uneori de febră.
Află mai multe despre frisoane
Furuncul
FurunculArată ca o umflătură roşie, care are în centru foliculul unui fir de păr. Este o infecţie bacteriană, ca dovadă puroiul care se scurge din el când se sparge.
Află mai multe despre furuncul
Glaucom
GlaucomEste o boală care afectează nervul optic, ca urmare a excesului de lichid din ochi. Glaucomul este principala cauză de orbire la persoanele peste 60 de ani, dar poate fi prevenit dacă e diagnosticat la timp.
Află mai multe despre glaucom
Greaţă
GreaţăEste adesea numită rău de stomac, deşi poate fi cauzată de multe alte lucruri, fără nicio legătură cu tractul digestiv. Este senzaţia de disconfort în partea din spate a gâtului, care induce dorinţa foarte puternică de a vomita.
Află mai multe despre greaţă
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterialăTensiunea arterială este o măsură a forţei exercitate împotriva pereţilor arterelor, pe măsură ce inima pompează sângele în corpul tău. Hipertensiunea este termenul folosit pentru a descrie tensiunea arterială ridicată.
Află mai multe despre hipertensiunea arterială
Incontinența urinară
Incontinența urinarăPierderea controlului asupra vezicii urinare este o problemă comună, totuşi jenantă. În majoritatea cazurilor, simptomele supărătoare ale incontinenţei urinare pot fi tratate prin câteva schimbări ale stilului de viaţă.
Află mai multe despre incontinența urinară
Infecție urinară
Infecție urinarăUneori trece pe neobservate, alteori însă e dureroasă şi inconfortabilă. Infecţia urinară e o condiţie care se tratează uşor, dar care poate avea consecinţe serioase dacă se extinde înspre rinichi.
Află mai multe despre infecție urinară
Insomnia
InsomniaÎţi este greu să adormi, iar când o faci totuşi, te trezeşti după câteva ore şi aştepţi frustrat să treacă noaptea. Ca urmare eşti obosit la serviciu, îţi vine greu să te concentrezi în sarcinile mai complexe. Insomnia poate fi de 2 tipuri
Află mai multe despre insomnia
Lipsă apetit sexual
Lipsă apetit sexualEste de obicei însoţită de o altă problemă fizică sau psihologică, în orice caz de un sentiment de vinovăţie de ambele părţi. De ce apare lipsa apetitului sexual şi ce putem face în privinţa asta?
Află mai multe despre lipsă apetit sexual
Lipsă orgasm
Lipsă orgasmCondiţia în care o persoană nu poate să ajungă la orgasm, deşi este suficient de excitată se numeşte anorgasmie. Când acest lucru se întâmplă în mod constant, perturbând relaţia sexuală, vorbim deja de o tulburare de orgasm. Dar ce se poate face în privinţa asta?
Află mai multe despre lipsă orgasm
Mâncărimi la ochi
Mâncărimi la ochiÎşi face apariţia de obicei în sezonul de primăvară-vară, sau ca urmare a unor afecţiuni oculare. Prima reacţie e să ne frecăm la ochi pentru a scăpa de mâncărime, dar de fapt prin asta nu facem decât să-i înrăutăţim cauza.
Află mai multe despre mâncărimi la ochi
Mâncărimi vaginale
Mâncărimi vaginaleApar adesea din cauza iritanţilor, infecţiilor sau schimbărilor hormonale. Foarte rar se întâmplă ca mâncărimea vaginală să fie semnul unei afecţiuni grave. Şi totuşi, cum scăpăm de acest simptom incomod?
Află mai multe despre mâncărimi vaginale
Măsea umflată
Măsea umflatăMăseaua umflată este o urgenţă medicală, fiind cauzată de puroiul generat de o infecţie bacteriană. Medicul dentist va curăţa şi va plomba măseaua cariată, dacă însă infecţia s-a răspândit asupra ţesuturilor din jur, s-ar putea ca această să nu mai poată fi salvată.
Află mai multe despre măsea umflată
Nas înfundat
Nas înfundatMulţi cred că nasul înfundat e rezultatul unui mucus prea abundent în căile nazale. De fapt, de mai multe ori este cauzat de o inflamaţie a vaselor de sânge şi a ţesuturilor care căptuşesc nasul, de aceea se întâmplă ca suflatul să nu fie de niciun folos.
Află mai multe despre nas înfundat
Ochi roșii
Ochi roșiiEste o patologie mai frecventă decât se crede, fiind însoţită adesea de inflamarea pleoapelor. Medicul trebuie însă contactat imediat dacă ochii roşii sunt însoţiţi de dureri sau o slăbire a vederii.
Află mai multe despre ochi roșii
Ochi uscați
Ochi uscațiOchii noştri produc constant lacrimi pentru a se menţine umezi. Cantitatea de lacrimi e cu atât mai mare atunci când ochii sunt iritaţi şi când plângem. Se întâmplă însă ca uneori producţia să scadă, iar atunci ochii devin uscaţi.
Află mai multe despre ochi uscați
Palpitaţii
PalpitaţiiInima bate accelerat, atât de violent încât resimţim bătăile până în gât. Palpitaţiile nu sunt de obicei grave, dar trebuie să verificăm dacă nu sunt rezultatul unui ritm cardiac anormal sau al unei aritmii.
Află mai multe despre palpitaţii
Piele uscată
Piele uscatăApare din cauza detergenţilor, a băilor îndelungate sau a frigului, făcând ca pielea să pară aspră şi cojită. Pielea uscată răspunde bine la îngrijirea convenţională, dar există cazuri în care e mai bine să consultăm un medic, înainte ca leziunile să fie invadate de bacterii.
Află mai multe despre piele uscată
Roșu în gât
Roșu în gâtEste însoţită de un disconfort la înghiţire, fie ca o arsură, fie ca o mâncărime localizată. Faringita - asociată frecvent cu roşul în gât - este o afecţiune foarte comună la copii, care se vindecă în câteva zile, fără să fie nevoie să foloseşti antibiotice.
Află mai multe despre roșu în gât
Sângerare gingii
Sângerare gingiiPoate că se întâmplă pentru că ţi-ai periat dinţii prea intens. Dar dacă gingiile îţi sângerează frecvent, înseamnă că e o afecţiune la mijloc.
Află mai multe despre sângerare gingii
Sângerări nazale
Sângerări nazaleNasul conţine un număr mare de capilare, care sângerează uşor chiar şi numai la o iritaţie minoră sau o răceală. De cele mai multe ori se opreşte în câteva minute, dar ai fi surprins să afli că metoda cea mai răspândită de a stopa sângerarea nazală este greşită.
Află mai multe despre sângerări nazale
Stare de neliniște
Stare de nelinișteNumim nelinişte starea neplăcută de emoţie, de activare extremă. Este însă un termen mai degrabă generic, pentru că persoana neliniştită se poate simţi entuziasmată, excitată, tensionată, confuză sau iritabilă.
Află mai multe despre stare de neliniște
Stare de panică
Stare de panicăDeclanşarea bruscă, în mai puţin de 10 minute, a unui sentiment intens de frică, adesea asociat cu convingerea unei catastrofe iminente, o numim stare de panică.
Află mai multe despre stare de panică
Starea de confuzie
Starea de confuzieIncapacitatea de a gândi la fel de clar şi rapid ca în mod normal o numim confuzie. Uneori dispare de la sine în câteva minute, lăsând în urmă doar senzaţia vagă de dezorientare, alteori însă e semnul unei condiţii permanente.
Află mai multe despre starea de confuzie
Strabism
StrabismOchii care nu se aliniază în aceeaşi direcţie, care nu se uită la un obiect în acelaşi timp, sunt afectaţi de strabism. Forma cea mai comună a acestei condiţii e identificată popular sub numele de "ochi încrucişaţi".
Află mai multe despre strabism
Unghie încarnată
Unghie încarnatăDurere, inflamaţie, uneori chiar o infecţie; toate acestea din cauza unei unghii, al cărui colţ pătrunde fără milă în ţesutul moale din jur.
Află mai multe despre unghie încarnată
Unghii subțiri
Unghii subțiriUnghiile au un rol important, dincolo de cel estetic: ne ajută în prinderea obiectelor şi ne protejează vârfurile moi ale degetelor. Când devin subţiri şi fragile, ne gândim imediat că e o problemă pur estetică; dar este oare mai mult de atât?
Află mai multe despre unghii subțiri
Urticarie
UrticarieEste o reacţie alergică abruptă, cu umflături pe piele şi mâncărimi, care durează câteva zile. De multe ori putem doar să facem speculaţii privind cauza care a declanşat urticaria, dar cel puţin există câteva soluţii pentru ameliorarea simptomelor.
Află mai multe despre urticarie
Varice
VariceArată ca nişte umflături purpurii sau albastre, înconjurate de o reţea de capilare. Uneori produc durere continuă, alteori ne îngreunează viaţa printr-o oboseală permanentă a picioarelor.
Află mai multe despre varice
Vedere slabă
Vedere slabăÎţi vine greu să citeşti şi să conduci, nu mai recunoşti feţele oamenilor, iar culorile au devenit înceţoşate? Vederea slabă nu poate fi corectată ca prin magie, dar ceea ce a rămas se poate proteja prin tratament medicamentos, ochelari sau intervenţii chirurgicale.
Află mai multe despre vedere slabă
Vomă sau vărsături
Vomă sau vărsăturiVărsăturile reprezintă eliminarea conţinutului stomacului, ca urmare a contracţiei bruşte a muşchilor peretelui abdominal şi ai cutiei toracice.
Află mai multe despre vomă sau vărsături
Acnee
Acnee Apare când foliculii firelor de păr se umplu cu sebum şi celule cutanate moarte. Se manifestă cel mai des la tineri, dar nu e nemaiauzit să persiste şi odată cu înaintarea în vârstă. Acneea e o condiţie inestetică, dar nu e periculoasă.
Află mai multe despre acnee
Aluniţe
Aluniţe Sunt foarte comune în special în copilărie, dar majoritatea se estompează de-a lungul timpului. Aluniţele sunt excrescenţe ale pielii care nu sunt periculoase, dar monitorizarea dimensiunii şi a coloraţiei lor e importantă în detectarea unui melanom.
Află mai multe despre aluniţe
Ameţeală
Ameţeală Este caracterizată de o stare de slăbiciune, de instabilitate pe picioare. Ameţeala este printre cele mai comune simptome cu care pacienţii se adresează unui medic.
Află mai multe despre ameţeală
Apnee
Apnee Ţi-au spus vreodată cei din jur că i-ai speriat în timp ce dormeai? Că respiraţia ţi s-a oprit pentru secunde lungi, apoi a revenit cu un pufnet? Dacă sforăi puternic şi te trezeşti obosit chiar şi după o noapte întreagă de somn, este posibil să suferi de apnee.
Află mai multe despre apnee
Balonare
Balonare Îţi simţi stomacul prea strâns, iar când te mişti presiunea abdominală îţi provoacă durere.  Balonarea te împiedică în activităţile sociale şi îţi distrage atenţia la serviciu, dar trebuie să ştii că există soluţii.
Află mai multe despre balonare
Celulită
Celulită Este o condiţie inofensivă a pielii, atâta doar că arată neplăcut. Multă lume încearcă să scape de celulită cu masaj, exerciţii sau creme. Există şi soluţii medicale, deşi efectul lor s-ar putea să nu fie vizibil chiar de la început.
Află mai multe despre celulită
Colică biliară
Colică biliară Bila este stocată în colecist, de unde este evacuată atunci când mâncăm. Uneori însă colecistul e inflamat sau blocat cu calculi biliari, o situaţie pe care pacientul o resimte printr-o durere de tip colicativ.
Află mai multe despre colică biliară
Constipație
Constipație Am trecut cu toţii prin asta la un moment dat, dar e cu totul altceva când devine cronică şi persistă câteva săptămâni. Constipaţia e cu adevărat condiţia pentru care toată lumea ştie câte-un tratament, dar mult mai puţini i-ar putea numi cauzele.
Află mai multe despre constipație
Crampe menstruale
Crampe menstruale Se manifestă sub forma unui disconfort în abdomenul inferior, care variază de la durerile uşoare şi până la cele severe, care interferează cu activităţile zilnice. Crampele sunt un simptom normal al menstruaţiei şi se ameliorează odată cu înaintarea în vârstă, dar există câteva condiţii medicale care le exacerbează.
Află mai multe despre crampe menstruale
Deviație de sept
Deviație de sept Septul nazal este un cartilaj acoperit de mucoase, situat între fluxurile de aer din cele două nări. Serveşte tot odată ca suport pentru dorsul nazal, astfel încât influenţează estetica nasului. Un sept deviat înseamnă că acest ţesut s-a deplasat într-o parte: un simptom comun, dar când deviaţia este severă, aceasta blochează o parte din nas şi cauzează dificultăţi în respiraţie.
Află mai multe despre deviație de sept
Durere de coloană vertebrală
Durere de coloană vertebrală Coloana vertebrală este puternică pentru a proteja nervii, dar în acelaşi timp flexibilă, permiţând mişcarea în mai multe direcţii. Dar atunci, de ce apar durerile de spate şi ce trebuie să facem pentru a le calma?
Află mai multe despre durere de coloană vertebrală
Durere de genunchi
Durere de genunchi Este o cauză frecventă a vizitelor la medic şi afectează persoane de toate vârstele. Durerea de genunchi poate fi consecinţa leziunii unui ligament, tendon sau cartilaj, dar poate fi şi simptomul unei afecţiuni mai grave.
Află mai multe despre durere de genunchi
Durere de stomac
Durere de stomac Cele mai multe dureri provenite din zona abdominală le asociem cu stomacul. Există de fapt o întreagă serie de organe de la care să provină durerea, de aceea trebuie să fim atenţi la explicaţia semnalelor care ne asaltează din zona abdominală.
Află mai multe despre durere de stomac
Durere de ureche
Durere de ureche Variază de la un disconfort uşor la o durere severă; totuşi apariţia durerii de urechi nu înseamnă în mod obligatoriu o condiţie care-ţi pune viaţa în pericol, nu trebuie făcute presupuneri înainte de a fi contactat un specialist.
Află mai multe despre durere de ureche
Durere la contact sexual
Durere la contact sexual Problemele sexuale rămân în continuare foarte private, nu ne place să le expunem şi să căutăm explicaţii. Cu toate acestea, senzaţia de durere în timpul penetrării e o problemă mai comună decât ai crede.
Află mai multe despre durere la contact sexual
Durere măsea
Durere măsea Apare uneori din cauza unei iritaţii de moment, dar mult mai adesea necesită tratament. Tendinţa e să amânăm vizita la dentist cât de mult se poate, dar efectiv nu are rost, pentru că durerea de măsea nu trece nici de la sine, nici prin remedii casnice:
Află mai multe despre durere măsea
Ejaculare precoce
Ejaculare precoce Poate să se manifeste în adolescenţă, încă de la primele relaţii sexuale, dar şi la bărbaţii maturi. De ce se produce ejacularea precoce şi ce se poate face în privinţa ei?
Află mai multe despre ejaculare precoce
Febră
Febră Din întreaga paletă de reacţii de care dispune sistemul imunitar, e cel mai uşor de diagnosticat. Nu e motiv de îngrijorare pentru un adult, dar la copiii foarte mici poate semnala o infecţie serioasă.
Află mai multe despre febră
Frisoane
Frisoane Semnalează faptul că organismul luptă împotriva a ceva, punând muşchii în mişcare pentru a creşte temperatura. Se manifestă prin tremurături, dinţi care clănţăne şi piele de găină, fiind însoţite uneori de febră.
Află mai multe despre frisoane
Furuncul
Furuncul Arată ca o umflătură roşie, care are în centru foliculul unui fir de păr. Este o infecţie bacteriană, ca dovadă puroiul care se scurge din el când se sparge.
Află mai multe despre furuncul
Glaucom
Glaucom Este o boală care afectează nervul optic, ca urmare a excesului de lichid din ochi. Glaucomul este principala cauză de orbire la persoanele peste 60 de ani, dar poate fi prevenit dacă e diagnosticat la timp.
Află mai multe despre glaucom
Greaţă
Greaţă Este adesea numită rău de stomac, deşi poate fi cauzată de multe alte lucruri, fără nicio legătură cu tractul digestiv. Este senzaţia de disconfort în partea din spate a gâtului, care induce dorinţa foarte puternică de a vomita.
Află mai multe despre greaţă
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială Tensiunea arterială este o măsură a forţei exercitate împotriva pereţilor arterelor, pe măsură ce inima pompează sângele în corpul tău. Hipertensiunea este termenul folosit pentru a descrie tensiunea arterială ridicată.
Află mai multe despre hipertensiunea arterială
Incontinența urinară
Incontinența urinară Pierderea controlului asupra vezicii urinare este o problemă comună, totuşi jenantă. În majoritatea cazurilor, simptomele supărătoare ale incontinenţei urinare pot fi tratate prin câteva schimbări ale stilului de viaţă.
Află mai multe despre incontinența urinară
Infecție urinară
Infecție urinară Uneori trece pe neobservate, alteori însă e dureroasă şi inconfortabilă. Infecţia urinară e o condiţie care se tratează uşor, dar care poate avea consecinţe serioase dacă se extinde înspre rinichi.
Află mai multe despre infecție urinară
Insomnia
Insomnia Îţi este greu să adormi, iar când o faci totuşi, te trezeşti după câteva ore şi aştepţi frustrat să treacă noaptea. Ca urmare eşti obosit la serviciu, îţi vine greu să te concentrezi în sarcinile mai complexe. Insomnia poate fi de 2 tipuri
Află mai multe despre insomnia
Lipsă apetit sexual
Lipsă apetit sexual Este de obicei însoţită de o altă problemă fizică sau psihologică, în orice caz de un sentiment de vinovăţie de ambele părţi. De ce apare lipsa apetitului sexual şi ce putem face în privinţa asta?
Află mai multe despre lipsă apetit sexual
Lipsă orgasm
Lipsă orgasm Condiţia în care o persoană nu poate să ajungă la orgasm, deşi este suficient de excitată se numeşte anorgasmie. Când acest lucru se întâmplă în mod constant, perturbând relaţia sexuală, vorbim deja de o tulburare de orgasm. Dar ce se poate face în privinţa asta?
Află mai multe despre lipsă orgasm
Mâncărimi la ochi
Mâncărimi la ochi Îşi face apariţia de obicei în sezonul de primăvară-vară, sau ca urmare a unor afecţiuni oculare. Prima reacţie e să ne frecăm la ochi pentru a scăpa de mâncărime, dar de fapt prin asta nu facem decât să-i înrăutăţim cauza.
Află mai multe despre mâncărimi la ochi
Mâncărimi vaginale
Mâncărimi vaginale Apar adesea din cauza iritanţilor, infecţiilor sau schimbărilor hormonale. Foarte rar se întâmplă ca mâncărimea vaginală să fie semnul unei afecţiuni grave. Şi totuşi, cum scăpăm de acest simptom incomod?
Află mai multe despre mâncărimi vaginale
Măsea umflată
Măsea umflată Măseaua umflată este o urgenţă medicală, fiind cauzată de puroiul generat de o infecţie bacteriană. Medicul dentist va curăţa şi va plomba măseaua cariată, dacă însă infecţia s-a răspândit asupra ţesuturilor din jur, s-ar putea ca această să nu mai poată fi salvată.
Află mai multe despre măsea umflată
Nas înfundat
Nas înfundat Mulţi cred că nasul înfundat e rezultatul unui mucus prea abundent în căile nazale. De fapt, de mai multe ori este cauzat de o inflamaţie a vaselor de sânge şi a ţesuturilor care căptuşesc nasul, de aceea se întâmplă ca suflatul să nu fie de niciun folos.
Află mai multe despre nas înfundat
Ochi roșii
Ochi roșii Este o patologie mai frecventă decât se crede, fiind însoţită adesea de inflamarea pleoapelor. Medicul trebuie însă contactat imediat dacă ochii roşii sunt însoţiţi de dureri sau o slăbire a vederii.
Află mai multe despre ochi roșii
Ochi uscați
Ochi uscați Ochii noştri produc constant lacrimi pentru a se menţine umezi. Cantitatea de lacrimi e cu atât mai mare atunci când ochii sunt iritaţi şi când plângem. Se întâmplă însă ca uneori producţia să scadă, iar atunci ochii devin uscaţi.
Află mai multe despre ochi uscați
Palpitaţii
Palpitaţii Inima bate accelerat, atât de violent încât resimţim bătăile până în gât. Palpitaţiile nu sunt de obicei grave, dar trebuie să verificăm dacă nu sunt rezultatul unui ritm cardiac anormal sau al unei aritmii.
Află mai multe despre palpitaţii
Piele uscată
Piele uscată Apare din cauza detergenţilor, a băilor îndelungate sau a frigului, făcând ca pielea să pară aspră şi cojită. Pielea uscată răspunde bine la îngrijirea convenţională, dar există cazuri în care e mai bine să consultăm un medic, înainte ca leziunile să fie invadate de bacterii.
Află mai multe despre piele uscată
Roșu în gât
Roșu în gât Este însoţită de un disconfort la înghiţire, fie ca o arsură, fie ca o mâncărime localizată. Faringita - asociată frecvent cu roşul în gât - este o afecţiune foarte comună la copii, care se vindecă în câteva zile, fără să fie nevoie să foloseşti antibiotice.
Află mai multe despre roșu în gât
Sângerare gingii
Sângerare gingii Poate că se întâmplă pentru că ţi-ai periat dinţii prea intens. Dar dacă gingiile îţi sângerează frecvent, înseamnă că e o afecţiune la mijloc.
Află mai multe despre sângerare gingii
Sângerări nazale
Sângerări nazale Nasul conţine un număr mare de capilare, care sângerează uşor chiar şi numai la o iritaţie minoră sau o răceală. De cele mai multe ori se opreşte în câteva minute, dar ai fi surprins să afli că metoda cea mai răspândită de a stopa sângerarea nazală este greşită.
Află mai multe despre sângerări nazale
Stare de neliniște
Stare de neliniște Numim nelinişte starea neplăcută de emoţie, de activare extremă. Este însă un termen mai degrabă generic, pentru că persoana neliniştită se poate simţi entuziasmată, excitată, tensionată, confuză sau iritabilă.
Află mai multe despre stare de neliniște
Stare de panică
Stare de panică Declanşarea bruscă, în mai puţin de 10 minute, a unui sentiment intens de frică, adesea asociat cu convingerea unei catastrofe iminente, o numim stare de panică.
Află mai multe despre stare de panică
Starea de confuzie
Starea de confuzie Incapacitatea de a gândi la fel de clar şi rapid ca în mod normal o numim confuzie. Uneori dispare de la sine în câteva minute, lăsând în urmă doar senzaţia vagă de dezorientare, alteori însă e semnul unei condiţii permanente.
Află mai multe despre starea de confuzie
Strabism
Strabism Ochii care nu se aliniază în aceeaşi direcţie, care nu se uită la un obiect în acelaşi timp, sunt afectaţi de strabism. Forma cea mai comună a acestei condiţii e identificată popular sub numele de "ochi încrucişaţi".
Află mai multe despre strabism
Unghie încarnată
Unghie încarnată Durere, inflamaţie, uneori chiar o infecţie; toate acestea din cauza unei unghii, al cărui colţ pătrunde fără milă în ţesutul moale din jur.
Află mai multe despre unghie încarnată
Unghii subțiri
Unghii subțiri Unghiile au un rol important, dincolo de cel estetic: ne ajută în prinderea obiectelor şi ne protejează vârfurile moi ale degetelor. Când devin subţiri şi fragile, ne gândim imediat că e o problemă pur estetică; dar este oare mai mult de atât?
Află mai multe despre unghii subțiri
Urticarie
Urticarie Este o reacţie alergică abruptă, cu umflături pe piele şi mâncărimi, care durează câteva zile. De multe ori putem doar să facem speculaţii privind cauza care a declanşat urticaria, dar cel puţin există câteva soluţii pentru ameliorarea simptomelor.
Află mai multe despre urticarie
Varice
Varice Arată ca nişte umflături purpurii sau albastre, înconjurate de o reţea de capilare. Uneori produc durere continuă, alteori ne îngreunează viaţa printr-o oboseală permanentă a picioarelor.
Află mai multe despre varice
Vedere slabă
Vedere slabă Îţi vine greu să citeşti şi să conduci, nu mai recunoşti feţele oamenilor, iar culorile au devenit înceţoşate? Vederea slabă nu poate fi corectată ca prin magie, dar ceea ce a rămas se poate proteja prin tratament medicamentos, ochelari sau intervenţii chirurgicale.
Află mai multe despre vedere slabă
Vomă sau vărsături
Vomă sau vărsături Vărsăturile reprezintă eliminarea conţinutului stomacului, ca urmare a contracţiei bruşte a muşchilor peretelui abdominal şi ai cutiei toracice.
Află mai multe despre vomă sau vărsături

Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button